Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Tymián, česnek, voňavé kuře... Už cítíte tu atmosféru Provence? Ne? V tom případě spěchejte do kuchyně a přichystejte večeři podle následujícího receptu!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 12 ks kuřecích paliček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
Příloha
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Kuřecí paličky opláchněte a osušte pomocí papírových utěrek. Dejte je do mísy, osolte, opepřete, přidejte olivový olej, citronovou šťávu a prolisované stroužky česneku. Důkladně promíchejte a nechte 2 hodiny marinovat.

02.

Pak paličky rozložte do pekáčku, podlijte troškou vody a pečte je asi hodinku při 190 stupních tak, aby měly zlatavou kůrku. V hmoždíři rozdrťte tymián s citronovou kůrou a vmíchejte ho do zakysané smetany. Podle chuti směs osolte a opepřete, pro pikantnější variantu můžete přidat ještě prolisovaný stroužek česneku. Hotové paličky podávejte s bylinkovým dresinkem, salátem a křupavým pečivem.

Související témata:

Načítám