Hlavní obsah
3,2
(60)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Červenec přináší tolik čerstvých surovin, že by byl skoro hřích jich nevyužít. Připravte si s námi snadné letní jídlo, ve kterém vyniknou voňavá rajčátka!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 2 hrnky rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Olej smíchejte se solí, čerstvě namletým pepřem, prolisovaným česnekem a veškerým kořením. Očištěná kuřecí stehna potřete z obou stran marinádou (pokud máte čas, nechte je v ní 2 hodiny naložená), do pekáčku nasypte scezenou cizrnu i omytá rajčátka a smíchejte je se zbývajícím olejem s kořením.

02.

Nahoru poklaďte maso kůží navrch a pečte při 200 stupních Celsia asi 40 minut dozlatova. Podávejte posypané čerstvou petrželí a s pečivem nebo samotné (cizrna s rajčátky poslouží jako příloha).

Koukněte, jak lze zpracovat cizrnu i na sladko. Sliny se vám budou sbíhat u cizrnového koláče s jablky.

Související témata:

Načítám