Článek
Postup
01.
Klobásu pokrájejte na kolečka a nechte nasucho pomalu ve velké pánvi vyškvařit. Když pustí tuk, přidejte na kousky pokrájené kuře a zprudka orestujte, aby se zatáhlo. Opepřete. Děrovanou lžící klobásu i kuře vyndejte a nechte stranou.
02.
Pokud omastku z klobásy není dost, přidejte do pánve trošku oleje. Nyní asi 5 minut opékejte najemno pokrájenou velkou cibuli, dvě papriky a řapíkatý celer nebo jinou zeleninu, co máte zrovna po ruce. Přidejte nasekaný česnek a všechno koření (chilli dejte dle své chuti, čerstvé či sušené), pár vteřin nechte rozvonět a vmíchejte rajčata a protlak.
03.
Osolte, opepřete, přidejte 3 hrnky vody, worcester, propláchnutou rýži a kuře s klobásou. Přiklopte a za občasného míchání vařte doměkka, podle potřeby podlijte trochou vody.
04.
Když je rýže skoro hotová, můžete přidat krevety – stačí je do ní lehce vmáčknout, přiklopit a nechat pár minut podusit, než zrůžoví. Kombinace klobásy, kuřete a krevet sice zní trochu divoce, ale překvapí vás svou vyvážeností.
Tip: Předepsané suroviny jsou spíše orientační, zeleninu, maso i uzeninu klidně volte podle toho, co máte rádi nebo zrovna v lednici. V létě můžete přidat i čerstvé bylinky nebo rajčata ze zahrádky.
Máte jiný tip na jídlo z jednoho hrnce? Podělte se o něj s námi!