Článek
Postup
01.
Celer, petržel, mrkev a brambory očistěte a nakrájejte na podobně velké kousky či měsíčky. Ty vložte do mísy, zalijte olivovým olejem, přisypte trochu chilli, římského kmínu, sladké papriky a soli a důkladně pomocí rukou promíchejte.
02.
Kuřecí prsa pokrájejte na menší plátky. Do dvou hlubokých talířů připravte jogurt a nadrcené kukuřičné lupínky. K jogurtu přidejte trochu soli a kurkumu a promíchejte. Kousky masa nejprve obalte v jogurtu a poté v lupínkách.
03.
Všechny kousky masa vyskládejte vedle sebe na plech a zakápněte olivovým olejem. Troubu předehřejte na 180–190 °C. Zeleninu rovnoměrně rozprostřete vedle masa a plech dejte do trouby. Pečte zhruba 25 minut, dokud nebude maso křupavé tak akorát. Podávejte teplé.
Zajímají vás další tipy výživových poradců? Zkuste třeba zdravou zelňačku s uzeným tofu podle Lucie Tvrdoňové, polévku z červené čočky podle Radky Pamětické nebo teplý salát z červené čočky podle Jiřiny Mačkové.