Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte nenáročný, ale zato moc dobrý recept na večeři. Pro tento případ tu máme tip na kuře s cizrnou z jednoho hrnce.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 čtvrtka celeru
  • 1 ks mrkve
  • 4 ks šalotky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 150 g sterilované cizrny
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 ks banánu
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte a opepřete je, v hluboké pánvi je pak na troše oleje začněte opékat.

02.

Když se zatáhnou, přidejte k nim na kostky nakrájený celer, šalotku, mrkev i strouhaný zázvor.

03.

Zalijte vývarem a nechte asi 15 minut vařit. Když z vývaru zbude minimum, připojte k základu přecezenou sterilovanou cizrnu, kokosové mléko, šťávu z půlky citronu, kari a vše krátce prohřejte.

04.

Nakonec přimíchejte kousky banánu, dochuťte solí a (bílým) pepřem a podávejte.

A už jste zkoušeli z cizrny karbanátky? Ne? Tak to rychle zkuste, pochutnáte si.

Související témata:

Načítám