Hlavní obsah
3,4
(141)

Jen pár minut přípravy, ani ne půlhodinka vaření a pouze jedna špinavá pánev a miska – toť vše, co potřebujete na šťavnaté kuře po řecku. Dusí se rovnou i s přílohou a díky opečení má hezky zlatavou kůrčičku. Prostě ideální rychlá a jednoduchá večeře.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 4 ks horních kuřecích stehen
  • 4 ks kuřecích spodních stehen
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli a pepře
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička čerstvého kopru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
K dokončení
  • 1 hrnek pšeničného bulguru
  • 3 hrnky hovězího vývaru
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 hrst černých oliv
  • 1/2 ks citronu
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 1/2 balení sýru feta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Na každou porci jsme dali jedno horní a jedno spodní stehno, ale použít můžete celé čtvrtky, stehna nebo jen paličky, případně prsa, ovšem maso s kostí a kůží bude mnohem šťavnatější. Olej smíchejte s malou lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, balzamikovým octem, nasekaným česnekem, oreganem, koprem a paprikou a kuře v této směsi důkladně obalte. Když si vzpomenete, připravte ho den předem a nechte přes noc marinovat.

02.

Ve velké pánvi rozpalte další dvě lžíce oleje a maso na něm z obou stran tři až pět minut dozlatova opečte. Vyndejte stranou.

03.

Do výpeku vmíchejte bulgur, vývar, špenát, pokrájená rajčata, olivy a citronovou šťávu, přiveďte k varu a do pánve vraťte kuře. Pod pokličkou duste asi 25 minut doměkka.

04.

Posypejte nadrobenou fetou a čerstvými bylinkami a můžete podávat!

Tip

Recept je inspirovaný americkým blogem Half Baked Harvest, kde autorka používá místo bulguru špaldu, případně quinou.

Načítám