Článek
Postup
01.
Na každou porci jsme dali jedno horní a jedno spodní stehno, ale použít můžete celé čtvrtky, stehna nebo jen paličky, případně prsa, ovšem maso s kostí a kůží bude mnohem šťavnatější. Olej smíchejte s malou lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, balzamikovým octem, nasekaným česnekem, oreganem, koprem a paprikou a kuře v této směsi důkladně obalte. Když si vzpomenete, připravte ho den předem a nechte přes noc marinovat.
02.
Ve velké pánvi rozpalte další dvě lžíce oleje a maso na něm z obou stran tři až pět minut dozlatova opečte. Vyndejte stranou.
03.
Do výpeku vmíchejte bulgur, vývar, špenát, pokrájená rajčata, olivy a citronovou šťávu, přiveďte k varu a do pánve vraťte kuře. Pod pokličkou duste asi 25 minut doměkka.
04.
Posypejte nadrobenou fetou a čerstvými bylinkami a můžete podávat!
Tip
Recept je inspirovaný americkým blogem Half Baked Harvest, kde autorka používá místo bulguru špaldu, případně quinou.
Podobně připravíte oblíbené kuře s hrozny, těstovinovou rýží a modrým sýrem nebo třeba kuře ve slanině zapečené s bramborami.