Hlavní obsah
3,3
(84)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte chuť na něco jednoduchého a přitom plného jarních chutí? Tenhle recept je jako stvořený právě pro vás! Všechny ingredience patří do jednoho hrnce a zároveň si pochutnáte na sezonní zelenině.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích prsou
  • 5 g soli a pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g brambor
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 300 g brokolice
  • 1/2 hrnku čerstvého hrášku
  • 1 hrst medvědího česneku
  • 2 stonky jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte trochu oleje a na něm postupně maso opečte dozlatova. Kdybyste do něj dali všechno maso najednou, hrnec by se příliš ochladil a kuře by se místo opečení dohněda spíše dusilo.

02.

Když jsou všechny kousky kuřete pěkně opečené, vraťte je do hrnce. Oloupané brambory (pokud máte nové brambory, použijte je i se slupkou) nakrájejte na kostky velikosti sousta a přidejte k masu. Podlijte vývarem, přidejte tymián a šalvěj (hodí se i jeden dva bobkové listy, ale nemusejí být) a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut.

03.

Zatím si připravte brokolici: očistěte ji a rozeberte na růžičky. Vložte ji do hrnce ke kuřeti a uvařte na skus. Čerstvá brokolice potřebuje asi 10 minut, mražené stačí asi čtyři minuty. Odstavte z plotny.

04.

Do horkého pokrmu přidejte hrášek, nasekaný medvědí česnek a jemně nakrájenou nať z jarních cibulek. Nechte pět minut odstát: to všem ingrediencím stačí, aby byly tak akorát. Můžete podávat.

Máte rádi kuřecí recepty z jednoho hrnce? Jde to i s nádechem exotiky! Dejte si rychlé kuřecí kari s bramborami nebo kuřecí biryani s rýží a voňavým kořením.

Načítám