Článek
Postup
01.
Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte trochu oleje a na něm postupně maso opečte dozlatova. Kdybyste do něj dali všechno maso najednou, hrnec by se příliš ochladil a kuře by se místo opečení dohněda spíše dusilo.
02.
Když jsou všechny kousky kuřete pěkně opečené, vraťte je do hrnce. Oloupané brambory (pokud máte nové brambory, použijte je i se slupkou) nakrájejte na kostky velikosti sousta a přidejte k masu. Podlijte vývarem, přidejte tymián a šalvěj (hodí se i jeden dva bobkové listy, ale nemusejí být) a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut.
03.
Zatím si připravte brokolici: očistěte ji a rozeberte na růžičky. Vložte ji do hrnce ke kuřeti a uvařte na skus. Čerstvá brokolice potřebuje asi 10 minut, mražené stačí asi čtyři minuty. Odstavte z plotny.
04.
Do horkého pokrmu přidejte hrášek, nasekaný medvědí česnek a jemně nakrájenou nať z jarních cibulek. Nechte pět minut odstát: to všem ingrediencím stačí, aby byly tak akorát. Můžete podávat.
Máte rádi kuřecí recepty z jednoho hrnce? Jde to i s nádechem exotiky! Dejte si rychlé kuřecí kari s bramborami nebo kuřecí biryani s rýží a voňavým kořením.