Článek
Postup
01.
Příprava tohoto salátu je velmi jednoduchá a zvládne ho opravdu každý. Pečené či dušené kuře rozeberte na kousky, které případně i nakrájejte na velikost jednoho sousta. Na malé kousky nakrájejte také pórek a jarní cibulku s natí.
02.
Nejdůležitější na tomto salátu je jeho dochucení. Nastrouhejte najemno čerstvý křen a zázvor a oboje promíchejte s kuřecím masem a zeleninou. Zázvoru stačí asi 1,5 centimetru dlouhý kousek, křenu dejte podle chuti asi 2–4 centimetry.
03.
Nakonec zbývá dochutit salát zálivkou. Na tu se hodí výpek z kuřete. Přidejte asi 2–3 lžíce červeného vinného octa a podobné množství sójové omáčky. Zde samozřejmě záleží na tom, co má kdo rád – někomu víc chutná kyselejší, někomu kořeněnější, takže doporučujeme podávat salát i s octem a omáčkou na stole, aby si každý mohl svoji porci dochutit podle svého gusta. Jako příloha se hodí rýže, studené nudle nebo třeba jen bílé pečivo.