Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Měli jste včera pečené kuře a kousek vám ho zbyl? Tak zkuste dnes k večeři udělat super rychlý a jednoduchý salát. Kromě masa budete potřebovat pórek, cibulku a křen!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks kuřete
  • 1 ks pórku
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • sójová omáčka
  • 1 dl drůbežího vývaru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 3 cm křenu
Článek

Postup

01.

Příprava tohoto salátu je velmi jednoduchá a zvládne ho opravdu každý. Pečené či dušené kuře rozeberte na kousky, které případně i nakrájejte na velikost jednoho sousta. Na malé kousky nakrájejte také pórek a jarní cibulku s natí.

02.

Nejdůležitější na tomto salátu je jeho dochucení. Nastrouhejte najemno čerstvý křen a zázvor a oboje promíchejte s kuřecím masem a zeleninou. Zázvoru stačí asi 1,5 centimetru dlouhý kousek, křenu dejte podle chuti asi 2–4 centimetry.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

03.

Nakonec zbývá dochutit salát zálivkou. Na tu se hodí výpek z kuřete. Přidejte asi 2–3 lžíce červeného vinného octa a podobné množství sójové omáčky. Zde samozřejmě záleží na tom, co má kdo rád – někomu víc chutná kyselejší, někomu kořeněnější, takže doporučujeme podávat salát i s octem a omáčkou na stole, aby si každý mohl svoji porci dochutit podle svého gusta. Jako příloha se hodí rýže, studené nudle nebo třeba jen bílé pečivo.

Související témata:

Načítám