Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Klasickému smaženému kuřecímu řízku se dá jen stěží ododat. Přesto to ale na vás dnes zkusíme trochu jinak. Zkuste protentokrát trojobal vyměnit za vinné těstíčko. Uvidíte, že nebudete litovat!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Řízky
  • 4 ks kuřecích řízků
Těstíčko
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce bílého vína
  • 3 ks bílku
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Kuře položte prsy nahoru a kůži uprostřed nařízněte. Pak ostrým nožem vyjměte oba prsní řízky. Podobným způsobem postupujte u stehenních řízků. Nejdřív nařízněte kůži a pak ostrým nožem vcelku vyjměte maso. Pokud chcete jen spodní čtvrtky, oddělte je ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež od páteře.

02.

Připravte si těstíčko. Smíchejte víno, lžíci rostlinného oleje, hladkou mouku a nasekanou pažitku. Těstíčko by mělo být středně husté, asi jako kapání do polévky. Vyšlehejte sníh ze tří bílků a vmíchejte ho do těstíčka.

03.

Kuřecí prsní (nebo stehenní) řízky zlehka naklepejte pěstí, osolte (podle chuti můžete i nepatrně opepřit) a obalte v těstíčku. Takto připravené řízky pak smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Související témata:

Načítám