Článek
Postup
01.
Kuře položte prsy nahoru a kůži uprostřed nařízněte. Pak ostrým nožem vyjměte oba prsní řízky. Podobným způsobem postupujte u stehenních řízků. Nejdřív nařízněte kůži a pak ostrým nožem vcelku vyjměte maso. Pokud chcete jen spodní čtvrtky, oddělte je ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež od páteře.
02.
Připravte si těstíčko. Smíchejte víno, lžíci rostlinného oleje, hladkou mouku a nasekanou pažitku. Těstíčko by mělo být středně husté, asi jako kapání do polévky. Vyšlehejte sníh ze tří bílků a vmíchejte ho do těstíčka.
03.
Kuřecí prsní (nebo stehenní) řízky zlehka naklepejte pěstí, osolte (podle chuti můžete i nepatrně opepřit) a obalte v těstíčku. Takto připravené řízky pak smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a zeleninovým salátem.