Článek
Postup
01.
Kuře omyjte, osušte, případně naporcujte a ze všech stran osolte. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na asi polovině másla. Když cibule zesklovatí, přidejte nasolené kuřecí maso a krátce je ze všech stran opečte. Pak maso podlijte vodou do výšky asi 1 cm, přiklopte poklicí a duste asi 30 minut doměkka.

Cibuli nakrájejte najemno a kuře naporcujte, nebo kupte už rovnou jen stehna nebo paličkyFoto: Ondřej Hošt
02.
Maso vyjměte, šťávu zaprašte trochou mouky, přidejte zbývající máslo, nahrubo nasekanou polovinu vlašských ořechů, podle potřeby přilijte ještě trošku horké vody a asi pět minut povařte, aby mouka nezůstala syrová. Pak plotnu stáhněte na minimum tak, aby se omáčka nevařila. V troše smetany rozšlehejte žloutek, vše opatrně nalijte do omáčky a důkladně promíchejte. Podle chuti přidejte trochu citronové šťávy, ale pozor, ať se omáčka nesrazí!

Bílá smetanová omáčka s ořechy je vynikající a k jemnému kuřecímu masu se perfektně hodí. Můžete ji zkusit i k vepřovým plátkůmFoto: Ondřej Hošt
03.
Měkké maso servírujte přelité omáčkou a posypané zbytkem nasekaných ořechů a řeřichou. Ke kuřeti je vynikající rýže.
Jaké je nejlepší jídlo na světě? No přece kuře s rýží! Dejte si kuřecí stehna s rýží z jednoho hrnce anebo kuře s rýží jambalaya.