Článek
Postup
01.
V misce promíchejte hořčici, protlak a med. Kuřecí kousky osolte, opepřete a pak je potřete směsí. Poté je vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku.
02.
Cibuli nakrájejte na čtvrtinky. Fenykl nakrájejte na kousky, stejně tak cuketu. Stroužky česneku nechte v celku.
03.
Malé brambory nechte v celku, pokud jsou větší, nakrájejte na čtvrtiny. Všechnu zeleninu v míse promíchejte a osolte. Přidejte ji k masu spolu s rajčaty a podlijte trochou vody.
04.
Maso se zeleninou pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. V průběhu pečení občas promíchejte, aby vše nasáklo výpekem. Podávejte s kuskusem nebo bramborovou kaší.
Z jednoho hrnce a skoro bez práce je taky kuře s přílohou jménem jambalaya nebo dušené kedlubny s mrkví, pórkem a bramborami.