Článek
Postup
01.
Jablka i cibuli nakrájejte na klínky. Dejte je do misky, přidejte lístky tymiánu a rozmarýnu a promíchejte. Kuřecí stehna osolte, opepřete a poprašte skořicí.
02.
Pekáček vymažte máslem a na dno rozložte směs s jablky. Na ni položte kuřecí stehna a poklaďte je kousky zbylého másla. Podlijte polovinou cideru a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
03.
Stehna přelévejte výpekem, v polovině pečení dolijte zbylý cider a pak stehna dopečte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Používáte při vaření cider? Skvělé je kuře na cideru se zakysanou smetanou, kuřecí stehna na cideru se slaninou anebo závin z listového těsta s jablky a ciderem. Za vyzkoušení stojí i netradiční svařák z cideru.