Článek
Postup
01.
Oloupejte dvě menší nebo jednu velkou cibuli a nakrájejte je na kostičky. Kysané zelí sceďte a vyždímejte (když máte spíš jemnější chutě, můžete ho ještě krátce propláchnout pod studenou vodou). Předehřejte troubu na 200 stupňů.
02.
V hrnci rozpusťte lžíci husího sádla (použít můžete i kachní nebo vepřové) a osmažte na něm cibuli do světlehnědé barvy. Přidejte scezené a okapané zelí, bobkový list a společně krátce promíchejte.
DALŠÍ INSPIRACE
03.
Předpřipravené zelí přemístěte do pekáčku a na vrch rozložte omytá a osušená kuřecí stehna. Každé stehno řádně osolte, posypte kmínem i troškou pepře a rozdělte na ně zbytek sádla. Vše podlijte černým pivem a dejte do trouby.
04.
Pečte asi 15 minut, stáhněte troubu na 180 stupňů a za občasného podlévání kuřat dopečte doměkka – podle velikosti stehen to bude trvat dalších 30–40 minut.
05.
Nechte chvíli odpočinout a podávejte. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo bramborové lokše.
Tak co, zkusíte tohle výborné a šťavnaté kuřátko?