Hlavní obsah
3,3
(344)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kuře na kysaném zelí je skvělé a dělá se téměř samo. A pokud máte více času a chuť, udělejte ke kuřeti bramborové lokše, jako příloha jsou k tomuto jídlu nepřekonatelné.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 2 lžíce husího sádla
  • 2 ks cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 250 ml tmavého piva
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Oloupejte dvě menší nebo jednu velkou cibuli a nakrájejte je na kostičky. Kysané zelí sceďte a vyždímejte (když máte spíš jemnější chutě, můžete ho ještě krátce propláchnout pod studenou vodou). Předehřejte troubu na 200 stupňů.

02.

V hrnci rozpusťte lžíci husího sádla (použít můžete i kachní nebo vepřové) a osmažte na něm cibuli do světlehnědé barvy. Přidejte scezené a okapané zelí, bobkový list a společně krátce promíchejte.

03.

Předpřipravené zelí přemístěte do pekáčku a na vrch rozložte omytá a osušená kuřecí stehna. Každé stehno řádně osolte, posypte kmínem i troškou pepře a rozdělte na ně zbytek sádla. Vše podlijte černým pivem a dejte do trouby.

04.

Pečte asi 15 minut, stáhněte troubu na 180 stupňů a za občasného podlévání kuřat dopečte doměkka – podle velikosti stehen to bude trvat dalších 30–40 minut.

05.

Nechte chvíli odpočinout a podávejte. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo bramborové lokše.

Tak co, zkusíte tohle výborné a šťavnaté kuřátko?

Související témata:

Načítám