Hlavní obsah
3,0
(21)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Nápadů, jak připravit oblíbené kuřecí maso, není nikdy dost. Dá se péct i smažit na desítky způsobů. Pokud přemýšlíte, jak ho připravit zase trochu jinak, můžete se inspirovat naším receptem se zázvorem.

20 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 1 lžička medu
  • 50 ml sójové omáčky
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžíce grilovacího koření
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl drůbežího vývaru
  • 1 lžička sušeného zázvoru
Na vymazání
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Čtyři větší brambory důkladně omyjte a neoloupané je nakrájejte na kousky. V mističce si připravte marinádu: smíchejte sójovou omáčku, med a nastrouhaný zázvor (jeho množství záleží na vaší chuti, ale je dost výrazný, takže stačí vážně kousek). Hotovou marinádou potřete stehna.

02.

Pekáček lehce vymažte máslem, dejte do něj nakrájené brambory, proložte je na plátky nakrájeným česnekem a posypte grilovacím kořením a sušeným zázvorem. Navrch položte kuřecí stehna. Pečte zhruba hodinu až hodinu a půl, během pečení podlévejte kuřecím vývarem.

Máte rádi zázvorovou chuť, ale moc vám nejede kuře? Vyzkoušejte vepřovou krkovici na zázvoru se slaninkou.

Načítám