Článek
Postup
01.
Čtyři větší brambory důkladně omyjte a neoloupané je nakrájejte na kousky. V mističce si připravte marinádu: smíchejte sójovou omáčku, med a nastrouhaný zázvor (jeho množství záleží na vaší chuti, ale je dost výrazný, takže stačí vážně kousek). Hotovou marinádou potřete stehna.
KŘEHKÉ KUŘECÍ MASO A PIKANTNÍ ZÁZVOR SI ROZUMĚJÍ
02.
Pekáček lehce vymažte máslem, dejte do něj nakrájené brambory, proložte je na plátky nakrájeným česnekem a posypte grilovacím kořením a sušeným zázvorem. Navrch položte kuřecí stehna. Pečte zhruba hodinu až hodinu a půl, během pečení podlévejte kuřecím vývarem.
Máte rádi zázvorovou chuť, ale moc vám nejede kuře? Vyzkoušejte vepřovou krkovici na zázvoru se slaninkou.