Článek
Postup
01.
Kuře rozporcujte na menší kousky, ponechejte kůži. Ze sójové omáčky, medu, nasekané chilli papričky, bílého vína a lžíce oleje vyrobte marinádu. Do ní naložte kousky kuřete a nechte nejméně hodinu marinovat.
02.
Maso opečte téměř nasucho na pánvi, aby se zatáhlo. Marinádu schovejte na později. Poté kuře vložte na pekáč, přidejte zbývající lžíci oleje a na kousky nakrájená jablka, osolte, přikryjte a nechte při 180 °C 45 minut péct. Podlévejte dalším vínem nebo vývarem.
03.
Do zbytku marinády vmíchejte mouku a provensálské koření a sos vlijte ke kuřeti. Ještě pár minut pečte, aby se na dně pekáče vytvořila hustá tmavá šťáva.
04.
Podávejte s rýží, limetkou a nasekanou chilli papričkou.
Co říkáte této nezvyklé kombinaci chutí?