Článek
Postup
01.
Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Kuře omyjte a osušte, cibuli a anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a zatím nechte stranou.
02.
V hrnci, který může do trouby, rozehřejte olej na střední teplotu a opečte na něm stehna z obou stran. Vložte je nejdřív kůží dolů a buďte trpěliví – nesnažte se je otáčet násilím, potrhali byste je. Až bude maso opečené, pustí se samo.
PEČENÉ KUŘÁTKO SE NEPŘEJÍ
03.
Opečené kuře vyjměte, do uvolněného hrnce vsypte slaninu a cibuli a krátce opečte. Přilijte cider a uvolněte všechny přípečky ze dna. Vraťte do hrnce kuře, osolte, přidejte bylinky a vložte do trouby.
04.
Pečte asi 15 minut při 200 stupních, poté teplotu snižte na 180 a za občasného polévání výpekem dopečte dozlatova.
05.
Jako příloha se nejvíc hodí šťouchané brambory a svěží listový salát. Porce na talíři ozdobte nasekanými bylinkami.
Milujete pečené kuře? Přečtěte si, jak na šťavnaté kuře s dokonalou kůrčičkou a jak upéct dokonalé kuře na másle. Anebo si dáte pečené kuře s nádivkou pod kůží?