Článek
Postup
01.
Nejšťavnatější maso je to s kostí a kůží, použít můžete stehna i paličky a množství stačí upravit dle apetitu strávníků. Ideální je koupit celé kuře a využít jej hned na několik jídel. (1 kuře = 3 jídla: Takhle ušetříte a využijete všechno). Kousky pak z obou stran osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce.
02.
Na kostičky pokrájenou slaninu nechte pomalu nasucho vyškvařit na pánvi, děrovanou vařečkou ji vyndejte a na tuku, který pustila, dozlatova z obou stran opečte kuře. I to zatím uložte stranou.
03.
Na výpeku nechte změknout 3 nadrobno pokrájené šalotky nebo jednu cibuli, přidejte nasekaný česnek a provensálské bylinky (výborný bude i tymián nebo špetka šalvěje), nechte pár vteřin rovnonět a zalijte vínem. Když se alkohol téměř celý odpaří, vmíchejte hořčici a smetanu a do pánve vraťte kuře. Omáčku můžete lehce přisolit. Pod pokličkou nyní duste asi 30 minut doměkka.
04.
Servírujte s odloženou slaninou, čerstvou petrželí, křupavou bagetou nebo rýží a sklenkou dobrého vína.
Chtěli byste další inspiraci na recepty z kuřecího masa? Zkuste naše rychlé kuře v božské sýrové omáčce, indické máslové kuře s domácím naanem nebo voňavé kuře s pečenými hrozny a přílohou z jednoho hrnce.