Hlavní obsah

Kuře: Jak ho správně naporcovat?

Není žádné tajemství, že spíš než kupovat samostatná prsíčka nebo stehýnka se vždycky vyplatí pořídit kuře celé a doma si ho naporcovat. Nebojte se toho. Přesný postup krok za krokem se dozvíte ve videu.

Článek

Celé kuře můžete rozdělit na stehna, prsíčka a křidýlka. Nejprve odřízněte křidýlka. Najděte kloub křídla a k němu veďte ostrým nožem řez. V kloubu vám půjde křídlo snadno oddělit. Obdobně postupujte také u stehen. Najděte mezi trupem a stehnem kloub, k němuž povedete řez. Nůž snadno pronikne chrupavkou, takže celé stehno bez námahy odříznete.

Poté kuře obraťte na záda, abyste mohli oddělit prsíčka. Ta nejprve očistěte od zbytků kůže a krku. První řez veďte podél hrudní kosti, od které odřízněte prsíčka po celé délce. Poté nůž veďte podél žeber, od kterých kratšími řezy maso prsíček postupně oddělíte. Zbylý skelet můžete využít pro přípravu vývaru.

Související témata:

Načítám