Článek
Postup
01.
V hrnci přiveďte k varu vodu. Vložte omyté kuřecí čtvrtky (ideálně jednu stehenní a jednu prsní) a oloupaný zázvor, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30 až 35 minut. Maso nechte vychladnout.
02.
Zatímco se kuře vaří, dobře omyjte salátovou okurku (máte-li možnost, použijte okurku v bio kvalitě). Podélně ji rozpulte a lžičkou vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na nudličky.
03.
V malé misce promíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli olej a přidejte cukr – míchejte, až se úplně rozpustí. Poté přidejte sezamovou pastu tahini a nechte chvíli odležet. Bílou část jarní cibulky nakrájejte na šikmá kolečka.
04.
Na suché pánvi opražte sezamová semínka. Jakmile začnou zlátnout, přesypte je na talíř – zbytkovým teplem z pánve by se spálila.
05.
Kosti oberte, kůži stáhněte a studené maso osušte a na prkénku natlučte paličkou. Pomocí dvou vidliček maso rozdělte na malé kousky. Promíchejte s okurkou a částí cibulky. Navrch každé porce dejte lžíci omáčky, posypte zbytkem cibulky, chcete-li, přidejte špetku vloček chilli a vše bohatě zasypte opraženými sezamovými semínky.
Znáte tento pikantní studený předkrm z vařeného kuřete?