Článek
Postup
01.
Kuřecí stehna osolte, opepřete, dejte do pekáče, zasypte kmínem, přidejte bobkový list a podlijte troškou vody. Přiklopte a pečte 50 minut při 160 °C, odklopte a ještě pečte 10 minut při 210 °C dozlatova. Ke konci pečení přidejte med.
02.
Mezitím si připravte bramborové knedlíky. Uvařte brambory i se slupkou, nechte lehce vychladnout a oloupejte. Najemno je nastrouhejte a smíchejte s moukou, škrobem a solí. Na pomoučněném vále vypracujte z těsta tři šišky, nechte je chvilku odpočinout. Přiveďte k varu osolenou vodu. Knedlíky vařte podle velikosti 20 až 25 minut. Vyndejte a nakrájejte na plátky.
03.
Sterilované zelí slijte. V rendlíku orestujte na oleji nasekanou cibuli, přidejte zelí, kmín, badyán a duste do měkka, asi 20 minut. Podle potřeby podlijte vodou. Dochuťte solí, pepřem a medem. Před podáváním badyán vyhoďte.
04.
Kuřecí stehna podávejte s knedlíky a zelím. Zalijte výpekem z masa.
NENÍ NAD KUŘE A KYSANÉ ZELÍ
Tak co? Vyzkoušíte tuto „lehčí kachnu“ i u vás doma?