Článek
Postup:
01.
V kuřecím vývaru uvařte kuřecí prsa. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a chilli, přidejte bobkový list, a kostičky syrových brambor. Zalijte vývarem a vařte 20 minut do doby, než budou brambory měkké.
DALŠÍ INSPIRACE:
02.
Přidejte smetanu, zredukujte ji a polévku i s uvařeným kuřecím masem vymixujte dohladka. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
03.
Do horké polévky přidejte nakrájený řapíkatý celer a pórek.
04.
Na pánvi orestujte na troše oleje na proužky nakrájenou papriku a kolečka choriza.
05.
Do vymixované polévky přidejte uvařené a na kostky nakrájené červené brambory, krátce povařenou kukuřici a kostky vypečeného choriza s paprikou. Dále přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
06.
Na závěr posypte na jemné kostky nakrájeným čedarem a nasekanou pažitkou a podávejte.
Zkusíte tuto výbornou a jednoduchou polévku, jejíž celý postup najdete v Atlasu chutí na Stream.cz, nebo si dáte spíš třeba čočkovou polévku s kari?