Hlavní obsah
3,0
(66)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Americká kuchyně není jen hamburger a hranolky, ale i mnohem zajímavější, a především zdravější jídla. Oblíbený šéfkuchař Marek Fichtner se recept na kukuřičný chowder naučil přímo od amerického kuchaře. Není to nic složitého, jde vlastně o zajímavou polévku.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 250 g kuřecích prsou
  • 100 g másla
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 2 ks brambor
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 ks červené papriky
  • 150 g salámu chorizo
  • 1/2 ks pórku
  • 3 ks vařených červených brambor ve slupce
  • 200 g kukuřice
  • 1 svazek jarní cibulky
K dokončení
  • 80 g čedaru
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup:

01.

V kuřecím vývaru uvařte kuřecí prsa. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a chilli, přidejte bobkový list, a kostičky syrových brambor. Zalijte vývarem a vařte 20 minut do doby, než budou brambory měkké.

02.

Přidejte smetanu, zredukujte ji a polévku i s uvařeným kuřecím masem vymixujte dohladka. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

03.

Do horké polévky přidejte nakrájený řapíkatý celer a pórek.

04.

Na pánvi orestujte na troše oleje na proužky nakrájenou papriku a kolečka choriza.

05.

Do vymixované polévky přidejte uvařené a na kostky nakrájené červené brambory, krátce povařenou kukuřici a kostky vypečeného choriza s paprikou. Dále přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku.

06.

Na závěr posypte na jemné kostky nakrájeným čedarem a nasekanou pažitkou a podávejte.

Zkusíte tuto výbornou a jednoduchou polévku, jejíž celý postup najdete v Atlasu chutí na Stream.cz, nebo si dáte spíš třeba čočkovou polévku s kari?

Načítám