Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pomazánku z kukuřičných zrn a zeleniny dochuťte čerstvými bylinkami a podávejte na opečené bagetě jako kanapky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks šalotky
  • 1 ks červené papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 100 g majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 4 klasy kukuřice
  • 100 g čedaru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Kukuřičné klasy uvařte v osolené vodě doměkka a nechte zchladnout. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a spařte pod vroucí vodou. Papriku očistěte a nakrájejte na kostičky. 

02.

Nožem z klasů seřízněte jádra kukuřice a vložte je do misky. Přidejte šalotku, papriku, sýr, kmín a bazalku a vše spojte majonézou a zakysanou smetanou. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Načítám