Hlavní obsah
3,8
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte další nápady, jak uvařit večeři a ušpinit při tom minimum nádobí? Zkuste dnešní recept na kukuřičnou polévku se špetkou chilli.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 trochu soli
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks brambor
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 klasy kukuřice
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte ji dozlatova na troše oleje. Zalijte ji vývarem, přidejte na kostičky pokrájenou bramboru a nechte asi 5 minut vařit.

02.

Mezitím nožem okrájejte z omytých palic kukuřice šťavnatá zrna. Ta přidejte do polévky a nechte je společně další čtvrt hodinu vařit.

03.

Když je hotovo, zalijte polévku smetanou a ručním mixérem ji proměňte v krém. Dochuťte solí, pepřem (lepší je ten bílý), muškátovým oříškem a špetkou chilli. Podávejte s opečenými toasty nebo křupavou tortillou.

Vyzkoušejte i jednoduchou grilovanou kukuřici se sýrem.

Související témata:

Načítám