Hlavní obsah

Kuchyňská abeceda aneb Otestujte své znalosti jídla

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Někdo vaření miluje a odpočine si u něj, jiný čas v kuchyni doslova protrpí. Ať už patříte do kterékoli skupiny, téma jídla je blízké každému. Ale vyznáte se ve všemožných kuchařských termínech? A rozeznáte vůbec zeleninu od ovoce? Uvidíme!

Článek

Když přijdete do tradiční české restaurace, asi málokdy budete překvapeni nějakým názvem pokrmu. V rámci oblíbených evropských kuchyní, jako je italská nebo francouzská, by to také neměl být problém. Ovšem co když se zabrousí do pojmenování některých ingrediencí, nebo dokonce kuchařského žargonu? Budete ještě stačit? Ověřte své znalosti v oblasti gastronomie, jídla a vůbec všeho dobrého k snědku.

1. Když se řekne kaplická cmunda, představíte si:
2. Pokud je v receptu uvedeno, že se mají přidat tři ančovičky, sáhnete po:
3. Vodní meloun, tedy ten sladký, červený, se zelenou slupkou patří mezi ovoce, nebo zeleninu?
4. Slyšeli jste někdy o umami? Jde o:
5. Když někdo dostane vavřínový věnec, bude vytvořen z:
6. Víte, co znamená slovo rondon?
7. Které z následujících druhů ovoce nepatří mezi bobule:
8. Černé nebo také stoleté vejce je čínská specialita, při které se čerstvé vejce naloží do směsi popela, soli, čaje, hlíny a vápna. Tipnete si, jak dlouho zraje tato „pekelně smrdutá“ lahůdka, pokud se dělá podle tradičního receptu?
9. Jaký je rozdíl mezi mozzarellou a mortadelou?
10. Rozhodněte, co nepatří mezi oříšky.

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám