Článek
Základem mnoha českých omáček je kořenová zelenina, tedy mrkev, celer a petržel. Dokonce i u klasik, jako jsou znojemská pečeně (v receptu se zeleninou) nebo kuře na paprice (v receptu bez zeleniny) existují dvě varianty: s kořenovou zeleninou nebo bez ní. A příznivkyně jedné nebo druhé verze spolu většinou nejsou s to najít společnou řeč.
Že jsou takové šarvátky zbytečné, ukazují naše dnešní recepty. Kořenovou zeleninu totiž leckterá kuchařka přidává i do rajské omáčky – tu pak stačí rozmixovat a nemusí se zahušťovat.
Jak tedy na omáčkový základ?
3 omáčky, jeden základ
Jak vidíte, do omáčky se dá přidat v podstatě cokoli, co vás napadne nebo co máte po ruce, a máte na to chuť. Stačí se nebát experimentovat a zkoušet nové věci.
Líbí se vám naše inspirace? Jakou omáčku se základem z kořenové zeleniny doma děláte vy? Diskutujte pod článkem!