Článek
Postup
01.
Oregano (lžičku sušeného nebo dvě lžíce čerstvého), římský kmín, chilli dle chuti (opět čerstvé nebo sušené), česnek a koriandr (pokud vám nechutná, vyměňte za petržel nebo o něco menší množství máty, výborný je i mix všech těchto bylinek) spolu s limetovou a částí pomerančové šťávy rozmixujte.
02.
Vmíchejte zbylý džus a jednu cibuli nasekanou najemno a do této směsi do druhého dne naložte maso. Díky citrusové šťávě pěkně zkřehne.
03.
Druhý den nechte v rendlíku zesklovatět proužky druhé cibule, přilejte veškerou marinádu z masa a svařte na hustou omáčku.
04.
Kotlety z obou stran 3–5 minut smažte nebo grilujte (na grilovací pánvi, grilu či v troubě), aby se propekly, ale přitom zůstaly šťavnaté.
05.
Maso podávejte s cibulovou omáčkou a bramborovými harmonikami - návod na ně najdete v článku Brambory hasselback se slaninou a sýrem. Já brambory pokrájela mezi dvěma vařečkami, 12 minut připravovala v mikrovlnce, a pak už jen krátce opekla.
Inspirujete se pro vaření v zahraničí, nebo hlásáte zásadně českou kuchyni?