Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C.
02.
Krůtí spodní stehna (tedy tu část, co vypadá jako palička) osolte a sůl do kůže lehce vmasírujte.
03.
Studené máslo nakrájejte na špalíčky a spolu s pár lístky šalvěje je pěkně nastrkejte mezi kůži a maso. Na tuto fázi je potřeba asi 30 g másla.
04.
Stehna urovnejte do pekáčku, přidejte na kousky nakrájené zbylé máslo a na poloviny překrojený citron a vložte do trouby.
05.
Když se máslo rozpustí a pečínka začne lehce hnědnout (trvá to asi 15 minut), podlijte maso drůbežím vývarem nebo vodou, přidejte zbylou šalvěj a teplotu snižte na 160 °C. Za občasného přelití, případně i otočení, pečte dalších asi 75 minut.
06.
Hotová pečená stehna podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší a přelité voňavým výpekem.
Jaká úprava krůtího masa je oblíbená u vás doma? Nám chutná krůtí burger s pohankou, krůtí roláda s mozzarellou anebo krůtí kuličky v rajčatové omáčce. Pro fajnšmekry máme košíčky z listového těsta s masovou kuličkou.