Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli a jemně strouhanou mrkev asi 5 minut opékejte na lžíci sádla nebo jiného tuku. Kdo má rád, přidá i špetku chilli. Přidejte nasekaný česnek, nechte jen chvilinku rozvonět a počkejte, až směs trochu vychladne.
02.
Maso (použít můžete i kuřecí) rukama propracujte s opečenou zeleninou, pořádnou hrstí čerstvých bylinek (já dala majoránku, pažitku a petržel, ale prima je i oregano nebo tymián), hořčicí, vajíčkem, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Přidat můžete i nastrouhaný sýr, ale pozor pak na dochucování – třeba čedar je dost slaný.
03.
Rukama lehce uhlaďte do formy na srnčí hřbet (není třeba vymazávat) a pečte 30 minut při 180 °C. Potřete směsí kečupu, medu a chilli a ještě na asi 15 minut vraťte do trouby.
Také občas pro lepší pocit „pašujete“ zeleninu do jídel, kde ji nikdo nečeká? Co takhle čokoládový koláč s červenou řepou?