Hlavní obsah
3,0
(104)

Jestli máte doma problém s konzumací zeleniny, nezbývá než ji nenápadně pašovat i do jídel, kde ji nikdo nečeká. Náš oblíbený způsob je sekaná – v kombinaci s krůtím masem do ní dostanete mrkev, cibuli i hromadu bylinek a slibujeme, že je tak šťavnatá, že nikdo ani nezkusí protestovat.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžíce sádla
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 ks vejce
  • 100 g sýra
Na potření
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • 1 špetka chilli
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli a jemně strouhanou mrkev asi 5 minut opékejte na lžíci sádla nebo jiného tuku. Kdo má rád, přidá i špetku chilli. Přidejte nasekaný česnek, nechte jen chvilinku rozvonět a počkejte, až směs trochu vychladne.

02.

Maso (použít můžete i kuřecí) rukama propracujte s opečenou zeleninou, pořádnou hrstí čerstvých bylinek (já dala majoránku, pažitku a petržel, ale prima je i oregano nebo tymián), hořčicí, vajíčkem, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Přidat můžete i nastrouhaný sýr, ale pozor pak na dochucování – třeba čedar je dost slaný.

03.

Rukama lehce uhlaďte do formy na srnčí hřbet (není třeba vymazávat) a pečte 30 minut při 180 °C. Potřete směsí kečupu, medu a chilli a ještě na asi 15 minut vraťte do trouby.

Také občas pro lepší pocit „pašujete“ zeleninu do jídel, kde ji nikdo nečeká? Co takhle čokoládový koláč s červenou řepou?

Načítám