Článek
Postup
01.
Toastový chléb nakrájejte na kostičky, navlhčete mlékem a nechte chvíli stranou.
02.
Cibuli a mrkev oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a na lžíci oleje je společně krátce opečte. Cibule bude dosklovata, mrkev začne měknout. Na závěr vmíchejte česnek nakrájený nadrobno, promíchejte, odstavte a nechte zchladnout.
03.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Z toastového chleba vymačkejte přebytečné mléko. Přidejte k němu mleté maso, vejce, hořčici a worcester, osolte, opepřete a řádně promíchejte, až se vše spojí v homogenní hmotu. Nejlepší je propracovat maso rukou.
04.
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a společně s opečenou zeleninou vmíchejte k masu.
05.
Formu na biskupský chlebíček vymažte lžící oleje a vysypte hrstí strouhanky. Urovnejte do ní maso, povrch potřete troškou oleje a pečte v rozpálené troubě asi 45 minut.
06.
Před podáváním nechte ve formě odpočinout. Krůtí sekaná je skvělá s vařenými brambory a zeleninovým salátem, třeba mrkvovým.
Tip: Těsně před koncem pečení potřete povrch glazurou. Já používám omáčku hoisin, hodí se ale i pár lžic kečupu smíchaných se lžičkou hořčice, lžičkou hnědého cukru a lžící červeného vinného octa.
Máte rádi sekanou?