Hlavní obsah
3,3
(82)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Pokud milujete jídla z jednoho pekáče, určitě si pochutnáte i na této roládě s perfektní náplní ze sušených rajčat. V kombinaci s pečenými batáty chutná tahle pečínka dokonale.

30 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Roláda
  • 800 g krůtího masa
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 100 g balkánského sýru
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
Batáty
  • 600 g batátů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 ks čerstvá chilli paprička
Článek

Postup

01.

Na roládu můžete použít maso z prsou i stehen. Seřízněte ho tak, aby vznikl plát. Maso osolte, poklaďte ho sušenými rajčaty, na ně rozdrobte sýr a přidejte lístky tymiánu. Pak vše zatočte do rolády a maso pevně svažte provázkem.

02.

Do misky dejte tři lžíce oleje, hořčici, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte a roládu směsí důkladně potřete ze všech stran. Zbylým olejem vymažte pekáček, vložte do něj roládu a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi hodinku.

03.

Mezitím oloupejte batáty a nakrájejte je na klínky. V míse je smíchejte s olejem, solí, tymiánem a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Po hodince vyjměte z trouby pečínku a přidejte k ní batáty. Podlijte trochou vody, vraťte zpět do trouby a pečte ještě půl hodiny, dokud nejsou batáty měkké. 

Máte rádi batáty a chcete vyzkoušet další pochoutky? Ochutnejte recept na pečené batáty s česnekem, batátové pyré s česnekem a parmazánem nebo výtečné dietní zapečené batáty se syrečky. Fantastické jsou také batátové škubánky opečenky.

Načítám