Článek
Postup
01.
Na roládu můžete použít maso z prsou i stehen. Seřízněte ho tak, aby vznikl plát. Maso osolte, poklaďte ho sušenými rajčaty, na ně rozdrobte sýr a přidejte lístky tymiánu. Pak vše zatočte do rolády a maso pevně svažte provázkem.
02.
Do misky dejte tři lžíce oleje, hořčici, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte a roládu směsí důkladně potřete ze všech stran. Zbylým olejem vymažte pekáček, vložte do něj roládu a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi hodinku.
03.
Mezitím oloupejte batáty a nakrájejte je na klínky. V míse je smíchejte s olejem, solí, tymiánem a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Po hodince vyjměte z trouby pečínku a přidejte k ní batáty. Podlijte trochou vody, vraťte zpět do trouby a pečte ještě půl hodiny, dokud nejsou batáty měkké.
Máte rádi batáty a chcete vyzkoušet další pochoutky? Ochutnejte recept na pečené batáty s česnekem, batátové pyré s česnekem a parmazánem nebo výtečné dietní zapečené batáty se syrečky. Fantastické jsou také batátové škubánky opečenky.