Článek
Postup
01.
Maso očistěte, nařízněte, aby vznikla placka, a mezi dvěma pláty potravinářské fólie (díky ní se maso nebude lepit na paličku a nehrozí jeho protrhnutí) z obou stran naklepejte. Naplňte směsí nastrouhané mozzarelly, nasekaných rajčat, bazalky, ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře a zamotejte.
02.
Utáhněte provázkem, osolte, opepřete a zabalte do naolejovaného alobalu, aby se roláda upekla rovnoměrně. Podlijte trochou vody a pečte hodinu při 190 °C. Sundejte alobal, polijte šťávou (případně přidejte další vodu) a pečte ještě asi 15 minut dozlatova.
03.
Podávejte s fazolkami, které poduste s trochou oleje, solí a čerstvě mletým pepřem.
Další recepty, kde hlavní roli hraje krutí maso.