Hlavní obsah
2,9
(15)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Pokud si na rozkrájení masa na roládu netroufáte, požádejte řezníka, aby vám maso nakrojil. A jakou zkusit? Rozhodně krůtí s medvědím česnekem!

30 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg krůtích prsou
  • 2 svazky medvědího česneku
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 100 g žampionů
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 ml drůbežího vývaru
Článek

Postup

01.

Na lžíci oleje opečte nakrájené jarní cibulky. Pak k nim přimíchejte sýr a stáhněte z ohně. Směs podle chuti osolte, opepřete a nechte vychladnout.

02.

Mezitím maso seřízněte na větší plát ve tvaru obdélníku. Osolte, opepřete a poklaďte kousky másla. Poklaďte vrstvou medvědího česneku a na ní dejte vrstvu sýrové směsi.

03.

Maso zatočte a pevně svažte provázkem. Vložte do olejem vymazaného pekáčku a podlejte vývarem. Roládu pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak přidejte celé očištěné žampiony a pečte dalších 20 minut.

Tip: K výpeku z rolády přidejte trochu bílého vína a vše krátce povařte. Pak vmíchejte smetanu, krátce prohřejte a omáčku přeceďte.

Na co vše se dá využít medvědí česnek a proč ho sbírat, si přečtěte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám