Článek
Postup
01.
Na lžíci oleje opečte nakrájené jarní cibulky. Pak k nim přimíchejte sýr a stáhněte z ohně. Směs podle chuti osolte, opepřete a nechte vychladnout.
02.
Mezitím maso seřízněte na větší plát ve tvaru obdélníku. Osolte, opepřete a poklaďte kousky másla. Poklaďte vrstvou medvědího česneku a na ní dejte vrstvu sýrové směsi.
03.
Maso zatočte a pevně svažte provázkem. Vložte do olejem vymazaného pekáčku a podlejte vývarem. Roládu pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak přidejte celé očištěné žampiony a pečte dalších 20 minut.
Tip: K výpeku z rolády přidejte trochu bílého vína a vše krátce povařte. Pak vmíchejte smetanu, krátce prohřejte a omáčku přeceďte.
Na co vše se dá využít medvědí česnek a proč ho sbírat, si přečtěte v našem dalším článku.