Hlavní obsah
3,0
(102)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Také si rádi tu a tam smlsnete na šťavnaté plněné roládě? A máte zahrádku plnou čerstvého chřestu? Pak je tenhle recept přesně pro vás!

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 500 g krůtích prsou
  • 200 g vinné klobásy
  • 200 g bílého chřestu
  • 1/2 ks kapie
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Krůtí prso rozřízněte tak, abyste získali plát masa zhruba 40 x 20 centimetrů.

02.

Vinnou klobásu vymačkejte, smíchejte s kapií a maso směsí potřete. Osolte, opepřete, poklaďte plátky anglické slaniny.

03.

Doprostřed naskládejte očištěný bílý chřest, roládu zabalte, zajistěte provázkem a ze všech stran opečte v pánvi na kapce oleje.

04.

Poté dejte do pekáčku a nechte 45 minut péct v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia.

Tip: Do rolády můžete přidat trochu paštiky a čerstvé zeleniny.

Máte také rádi bílý chřest?

Související témata:

Načítám