Hlavní obsah
3,0
(36)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jestli máte rádi recepty, do kterých stačí pár jednoduchých surovin, pak je tahle krémová krůtí polévka přesně pro vás. Připravte si kousek masa, kořenovou zeleninu, trochu rýže a hrst žampionů a pusťte se do toho.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek rýže natural
  • 1 lžička soli
  • 75 g žampionů
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 špetka muškátového květu
  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Malý hrnek rýže zalijte asi 2,5 násobkem vody, osolte a uvařte doměkka – podle typu rýže to trvá asi 25–35 minut.

02.

Mezitím si připravte polévku. Žampiony nakrájejte na plátky, mrkev a celer na drobné kousky. Cibuli nakrájejte nahrubo. Krůtí (nebo kuřecí) maso nakrájejte na kousky velikosti sousta.

03.

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte maso a cibuli a nechte zpěnit. Pak přidejte zbylou zeleninu a žampiony a lehce osmahněte. Podle potřeby můžete ještě kousek másla přidat. 

04.

Nakonec zaprašte moukou a nechte lehce zasmahnout. Podlijte vodou nebo drůbežím vývarem, pokud máte, a přiveďte k varu. Podle chuti osolte, přidejte špetku bílého pepře a muškátového květu a vařte asi 10–15 minut doměkka.

05.

Na závěr do horké polévky vmíchejte uvařenou rýži. Podávejte ozdobené trochou pažitky.

Krůtí maso je pro přípravu polévek jako stvořené. Zkuste také krůtí polévku s kukuřicí.

Načítám