Článek
Postup
01.
Malý hrnek rýže zalijte asi 2,5 násobkem vody, osolte a uvařte doměkka – podle typu rýže to trvá asi 25–35 minut.
02.
Mezitím si připravte polévku. Žampiony nakrájejte na plátky, mrkev a celer na drobné kousky. Cibuli nakrájejte nahrubo. Krůtí (nebo kuřecí) maso nakrájejte na kousky velikosti sousta.
03.
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte maso a cibuli a nechte zpěnit. Pak přidejte zbylou zeleninu a žampiony a lehce osmahněte. Podle potřeby můžete ještě kousek másla přidat.
04.
Nakonec zaprašte moukou a nechte lehce zasmahnout. Podlijte vodou nebo drůbežím vývarem, pokud máte, a přiveďte k varu. Podle chuti osolte, přidejte špetku bílého pepře a muškátového květu a vařte asi 10–15 minut doměkka.
05.
Na závěr do horké polévky vmíchejte uvařenou rýži. Podávejte ozdobené trochou pažitky.
Krůtí maso je pro přípravu polévek jako stvořené. Zkuste také krůtí polévku s kukuřicí.