Článek
Postup
01.
Maso smíchejte s vajíčkem, nasekanou cibulkou a petrželí, strouhankou, ochuťte solí, prolisovaným česnekem, oreganem, bazalkou, čerstvě mletým pepřem a namočenýma rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C 15 až 20 minut dozlatova.
02.
Mezitím uvařte omáčku: nakrájenou cibuli zpěňte na rozehřátém oleji, přisypte nasekaný česnek a papriku a nechte chvilku rozvonět. Přidejte sekaná rajčata, jednu plechovku (400 ml) vody, oregano, bazalku, bobkové listy, osolte a povařte, než se upečou kuličky. Na závěr opepřete, vmíchejte nasekanou petržel a upečené kuličky a posypejte nastrouhaným sýrem. Podávejte s rýží, těstovinami nebo pečivem.
Tip: Pozor na mleté krůtí maso ze supermarketu, prodejci ho často nastavují vepřovou bílkovinou a dalšími látkami, které v něm nemají co pohledávat!
Z drůbežího masa je skvělý i krůtí guláš hotový do hodiny nebo houbovo-krůtí guláš v domácím chlebu.