Článek
Postup
01.
Jarní cibulku nakrájejte i s natí a pak všechny suroviny na kuličky smíchejte dohromady. Není potřeba žádné vejce ani strouhanka nebo mouka, směs hezky drží pohromadě.
Tip: Sýr je lepší použít tučnější, aby dodal suchému drůbežímu masu šťavnatost.
DALŠÍ RYCHLÉ A DOBRÉ RECEPTY S MLETÝM KRŮTÍM MASEM
02.
Z masové směsi tvořte kuličky o průměru asi 3–4 cm. Na nepřilnavé pánvi (na ocelové by se maso trhalo) je na troše oleje pozvolna opečte dozlatova.
03.
Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte a hnízda plochých nudlí uvařte podle návodu. Kuličky vystačí na dvě větší nebo tři o něco menší porce, tomu přizpůsobte i množství těstovin.
04.
Hotové kuličky vyjměte z pánve. Ve výpeku rozpusťte máslo, přidejte utřený česnek, podle chuti osolte a dochuťte citronovou šťávou. Nakonec přidejte jemně nasekanou petržel. Pokud máte rádi ostřejší jídla, skvělé je užít i trochu chilli.
05.
Omáčku nechte rozvonět a vmíchejte scezené těstoviny. K těstovinám dejte zpět prohřát i masové kuličky a můžete podávat.
Masové kuličky se dají dělat z každého mletého masa a nemusejí se smažit, ale také péct. A chutnají s omáčkou i jenom tak. Vyzkoušejte masové kuličky v troubě anebo maďarské nahé zelí: masové koule v kysaném zelí s klobásou. A jestli máte rádi těstoviny, dejte si špagety s cuketovou omáčkou a kuřecími kuličkami.