Článek
Kari pasta je surovina, kterou je dobré mít ve spíži v zásobě. Jde o směs koření a bylinek, která je smíchaná s olejem a vinným octem. Hodí se do různých asijských receptů, můžete ji použít k masu i zelenině. V obchodech seženete červenou, zelenou i žlutou kari pastu, jejich barva i chuť se odvíjí od toho, které koření jí dominuje.
Krůtí kari se zeleninou
Pro 4 osoby budete potřebovat: 500 g krůtího masa z prsou, 2 cibule, 200 g brokolice, malou cuketu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, ½ červené papriky, 1/2 žluté papriky, 1 konzervu kokosové smetany, 1 lžíci zelené kari pasty, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Maso opláchněte, důkladně osušte a nakrájejte na nudličky. Brokolici rozeberte na růžičky, cibuli nakrájejte na čtvrtinky, česnek na plátky a papriky a cuketu na kousky. Na oleji krátce opečte cibuli a česnek, přidejte osolené maso a opečte ho dozlatova. Na jiné pánvi na oleji mezitím orestujte krátce zbylou zeleninu. Přidejte ji k masu, vmíchejte do směsi kari pastu, vše společně opečte, aby se kari provonělo, a pak vlejte kokosovou smetanu. Vše nechte ještě chvíli prohřát, podle chuti osolte, opepřete a podávejte s rýží.
Tip: Do směsi můžete přidat i na sucho opražené arašídy a hrst čerstvého koriandru.
Vpusťte do kuchyně neodolatelnou vůni kari koření! Zkuste rychlé kari s návodem krok za krokem nebo zeleninovou směs s květákem!