Hlavní obsah
3,7
(27)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Zkuste vtipnou obměnu karbanátků z trouby: jsou z krůtího masa, takže podstatně dietnější než vepřové, a ještě do nich můžete schovat krásně zelenou kapustičku (na tu ovšem doporučuji konzumenty předem připravit).

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 16 ks růžičkové kapusty
  • 600 g krůtího masa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks vejce
  • 1 ks červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
Omáčka
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 100 ml červeného vína
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka skořice
Článek

Postup

01.

Očištěné kapustičky vhoďte do osolené vroucí vody a osm minut povařte. Ihned je pak zchlaďte ve studené vodě, aby zůstaly pěkně zelené.

02.

Maso ochuťte asi lžičkou soli, paprikou a čerstvě mletým pepřem, přidejte vajíčko a vmíchejte najemno nasekanou cibulku, česnek a petržel. Každou kapustičku pak naolejovanýma rukama obalte masem a klaďte na pečicí papír pokapaný trochou oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 až 25 minut dozlatova.

03.

Zatímco se kapustičky vaří, můžete se pustit do omáčky: na troše oleje nechte zesklovatět najemno pokrájenou cibulku, osolte a zalijte vínem. Přiveďte k varu, vmíchejte rajčata, oregano, prolisovaný česnek, ještě trochu soli a špetku skořice a asi 15 minut (nebo prostě než jídlo dokončíte) povařte.

04.

Podávejte s rýží, a jestli vám nějaká kapusta zbyla, inspirujte se naší aprílovou škodolibostí

Tip: Nechce se vám kapustičky balit do masa? Upečte je podobně jako v receptu na pečené kapustičky jednoduše vedle karbanátků.

Jak máte kapustičky nejraději vy? Nebo je nemůžete ani cítit?

Načítám