Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše oleje. Když začne zlátnout, přidejte kmín, papriku, mouku a na kostky nakrájené krůtí maso a nechte zatáhnout. Pozor, ať koření nespálíte!
PŘICHÁZEJÍ CHLADNÉ DNY A S NIMI CHUŤ NA POŘÁDNÝ GULÁŠ
02.
Podlijte asi 500 ml horké vody, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř a nechte asi 30 minut mírně probublávat. Když je maso měkké, přisypte v dlaních rozemnutou majoránku, nechte spařit a můžete podávat.
Tip: Porce zdobte trochou syrové cibule. Jako příloha se hodí gulášová klasika: kynutý houskový knedlík, brambory nebo třeba čerstvý chleba.
Máte nějaký speciální fígl, jak dokořenit guláš? Podělte se o něj!