Článek
Postup
01.
Nejprve uvařte pohanku do měkka (na 1 díl pohanky, dejte 1,5 dílu vody, vodu neslévejte, aby nedošlo ke ztrátě rutinu), nechte vychladnout. Krůtí maso omyjte a umelte najemno, smíchejte s pohankou. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, sůl a koření. Utvořte placaté burgery, které vložte do olejem vymaštěného pekáčku a upečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova přibližně 25-30 minut.
02.
Zralé avokádo zbavte pecky a vydlabejte. Dužinu rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte tvaroh, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku. Vše promíchejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Hamburgerové housky prokrojte, dospodu položte salát, na něj burgery a plátky rajčat. Horní housku potřete avokádovým dipem a můžete podávat.
Už jste zkoušeli burgery z krůtího masa?