Článek
Postup
01.
Z tvarohu, cukru, vajíčka, krupice a špetky soli vymíchejte husté těsto. Nejprve uvařte 1 nok na zkoušku – lžící odkrojte kousek těsta do osolené vroucí vody a asi 5 minut povařte – pokud se nok rozpadá, přidejte ještě krupici. Myslete ale na to, že čím méně krupice dáte, tím budou noky nadýchanější! No hotových nočkách nechte rozpustit lžíci másla.
02.
Mezitím ohřejte, oslaďte a vidličkou trochu rozmačkejte ovoce k zalití. Volba je na vás. Hodí se borůvky, maliny i jahody.
03.
Noky dejte na talíř a přelijte je ovocnou omáčkou. Můžete je ještě dochutit kysanou smetanou.
Pokud vám borůvky ještě zbudou, upečte křehký a voňavý koláč jako od babičky.