Článek
Postup
01.
Mléko s cukrem a špetkou soli přiveďte k varu, za stálého míchání po troškách přisypávejte krupici a na mírném ohni pak asi 5 minut povařte do velmi husté kaše.
02.
Vmíchejte tvaroh a vanilku (přidat můžete i trochu citronové kůry) a ihned rozdělte do studenou vodou vypláchnutých formiček či mističek. Flameri můžete také připravit v jedné velké formě jako krupicový koláč.
03.
Nechte v chladu alespoň hodinu zatuhnout, a poté vyklopte. Kdyby se vám to nedařilo, formičku zahřejte pod teplou vodou.
04.
Podávejte s čerstvým či s trochou cukru podušeným ovocem nebo oblíbenou zavařeninou.
Tip
Množství cukru upravte podle toho, jestli dáváte ovoce čerstvé, povařené, nebo v podobě džemu – ten je sladší, takže krupice může zůstat méně sladká.
Jestli se v létě vyhýbáte troubě, mrkněte i na naše oblíbené nepečené řezy s jahodami, čokoládový koláč bez pečení nebo klasiku v podobě pudinkových řezů.