Článek
Postup
01.
Krupičku zalijte v kastrolku asi polovinou mléka a nechte aspoň 30 minut odležet, aby krupička hezky nabobtnala.
02.
Přidejte zbytek mléka, špetku vanilky, podle chuti můžete i trochu cukru, ale pozor, sladká bude ještě i čokoláda a šlehačka. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a pozvolna za častého míchání vařte asi 10 minut, až je kaše hotová. Bude spíš řidšího charakteru, aby se pak dobře vmíchávala do šlehačky.
03.
Mezitím nalámejte čokoládu na kousky. Ty pak přidejte do horké kaše a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Dejte vychladnout na pokojovou teplotu.
04.
Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání nalijte do mísy, přisypte lžíci moučkového cukru a rovnou lžíci klasického kakaa a vyšlehejte dotuha.
05.
Zchladlou kaši rozmíchejte nebo lehce prošlehejte, aby nedělala velké hrudky, a smíchejte s vyšlehanou šlehačkou.
06.
Hotový krém rozdělte do skleniček a ozdobte rybízem nebo jiným, ideálně kyselejším ovocem.
Vyzkoušejte ještě tyhle úžasné staročeské krupicové noky s perníkem nebo švestkové knedlíky z krupičného těsta.