Článek
Čím (kromě kapky rumu) nejlépe ochutit vánoční cukroví? Vsaďte na to nejlepší z přírody – lahodné ořechy! Ať už se rozhodnete pro pečenou klasiku v podobě išelských dortíčků, Masarykova cukroví a pracen, nebo dáte přednost rychlému nepečenému cukroví, jako jsou kokosové a medové kuličky, s oříšky nikdy nešlápnete vedle.
Išelské cukroví

Cukroví, které ze stolu mizí jako první? Jednoznačně išelskéFoto: Eva Malúšová
Totální klasika, kterou ale každý peče jinak. Zkuste náš recept na išelské dortíčky vonící po citronové kůře, mandlích a rumu.
Kokosové kuličky

Kokosové kuličky jsou jen ze tří surovin a zvládnou je i dětiFoto: Eva Malúšová
Verze skvělého cukroví pro ty, kteří nestíhají nebo je pečení nebaví? Řešením jsou snadné kokosové kuličky.
Masarykovo cukroví

Masarykovo oblíbené vánoční cukroví má na řezu krásnou kresbu z lískáčůFoto: Eva Malúšová
Masarykovo vánoční cukroví vypadá nenápadně, ale poctivé máslové těsto se přímo rozplývá na jazyku a křupavé lískové oříšky mu dodávají elegantní příchuť.
Medovníkové kuličky „marlenka“

Vláčné karamelovo-perníkové kuličky obalte v mletých vlašských ořešíchFoto: Eva Malúšová
Tyto medové kuličky chutí připomínající oblíbený dezert jsou snad nejjednodušším cukrovím, které známe.
Pracny čili medvědí tlapy

Formičky na pracny není třeba vymazávat, protože těsto obsahuje dostatek máslaFoto: Eva Malúšová
VYZKOUŠEJTE DALŠÍ OSVĚDČENÉ RECEPTY
Práskněte to na sebe: už jste letos začali s pečením? Co u vás přijde na řadu jako první?