Článek
Postup
01.
Očištěné mrkve nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky. Tofu osušte, nakrájejte na kostky a obalte ve škrobu. Smažte ve větší vrstvě oleje dokřupava, poté vyndejte na papírovou utěrku a nechte odstát přebytečný tuk.
02.
Slejte většinu oleje a na stejné pánvi orestujte najemno nakrájené šalotky (nebo 1 velkou cibuli), nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek. Přidejte nasekaný česnek, zasypejte cukrem a zalejte sójovou omáčkou a ½ hrnkem vody rozmíchané s vrchovatou lžičkou škrobu.
03.
Povařte do zhoustnutí a vmíchejte tofu, plátky mrkve a uvařené nudle. Pokud servírujete s rýží, omáčku dejte zvlášť. Posypejte nakrájenou jarní cibulkou a sezamem.
Tip: Kromě mrkve můžete přidat na páře povařenou brokolici, orestovanou papriku nebo bambusové výhonky.
Další inspiraci na vaření s tofu najdete v receptech od blogerky Lindy: hodí se do zeleninové polévky pho i plněných čínských knedlíčků.