Článek
Postup
01.
V míse zapracujte všechny ingredience kromě škvarků v jednolité těsto. Vody můžete dát víc, bude-li potřeba – těsto má být přiměřeně tuhé, musí ale zůstat pružné a měkké. Škvarky rozmixujte nahrubo. Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na pomoučněné desce na velký plát, na který rovnoměrně natřete škvarky. Pak plát přeložte na třetiny a znovu rozválejte. Znovu přeložte na třetiny a ještě jednou rozválejte. Škvarky tak rovnoměrně rozprostřete do těsta.
02.
Z těsta odebírejte kousky, ze kterých tvarujte placky velikosti dlaně. Ty klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Na placky udělejte rádýlkem mřížky a pečte asi 10 minut dorůžova. Dopřát si je můžete klidně ještě horké, třeba s kvašenou zeleninou nebo kysaným zelím.
Máte rádi škvarky? A v jakém receptu jsou nejlepší?