Článek
Postup
01.
Rybí konzervu lososa slijte (případně můžete použít i tuňáka ve vlastní šťávě), k pevnému podílu (100 g) přidejte 1 vaječný bílek a osolte.
02.
Směs smíchejte a vytvořte lepivé těsto, ze kterého tvořte menší nugety (z množství uvedeného v receptu uděláte 8 až 9 nuget).
03.
Nugety následně namočte v druhém bílku a poté v rozdrcených cornflakes. Obalené nugety dejte na plech s pečicím papírem. Před pečením můžete nugety lehce postříkat olejem ve spreji.
04.
Nugety pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 až 15 minut (v polovině pečení nugety obraťte, aby byly křupavé z obou stran). Podávejte jen tak posypané čerstvou bylinkou, s vařeným bramborem nebo s jinou přílohou pak budou plnohodnotným jídlem.
TIP: Pokud máte horkovzdušnou fritézu, použijte ji a nugety v ní pečte na 200 °C 5 minut z každé strany.
Vyzkoušejte naše další recepty na oblíbené křupavé dobroty – třeba kuřecí nugety s netradičním kořením nebo bramborové krokety s parmezánem.