Hlavní obsah
3,1
(34)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kuřecí paličky a křídla se vyznačují jednou skvělou vlastností: za málo peněz si z nich můžete připravit naprosto prvotřídní jídlo. Obalte je do křupavé strouhanky ze slaných krekrů, přidejte trochu koření a dobrotu můžete servírovat.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g slaných krekrů
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušené šalvěje
  • 1 lžíce listové petržele
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 2 ks vejce
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Krekry v mixéru nadrťte na jemno a smíchejte je se vším kořením a nasekanou petrželkou. Maso očistěte, kromě paliček můžete použít i křídla nebo horní stehna. 

02.

Vejce prošlehejte v hlubokém talíři, krekrovou strouhanku nasypte do druhého. Maso obalte ve vajíčku a následně v krekrové strouhance a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut dozlatova, v polovině pečení ho otočte. Podávejte s bramborovou kaší nebo pečivem.

Máte raději obalované kuře, nebo přírodní?

Načítám