Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Strouhanku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a lehce zastříkněte olivovým olejem ve spreji. Pokud jej nemáte, strouhanku nejdřív důkladně rozmíchejte se 2 lžícemi oleje. Vložte na 3 minuty do rozpálené trouby, pak vyjměte a nechte vychladnout. Sesypte do mělké mísy. Troubu nechte zapnutou.
02.
V míse smíchejte vejce, majonézu, hořčici a mouku, osolte a opepřete. Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky. Ty obalte v těstíčku a následně v opečené strouhance smíchané s citronovou kůrou a petrželí. Obalujte ale jen zlehka, spíš posypávejte, aby strouhanka zůstala co nejnadýchanější a více tak křupala. Hotové řízečky pokládejte vedle sebe na plech.
03.
Lehce pokapejte olejem a pečte 10–15 minut dokřupava. Podávejte s trochou salátu nebo třeba s jogurtovým dipem.
Vyzkoušíte tuhle vylepšenou verzi i vy?