Hlavní obsah
3,6
(50)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kapusta nemá zrovna dobrou pověst a přitom dost neprávem. Jakmile jí totiž přijdete jednou na chuť, už z vašeho jídelníčku nikdy nezmizí. Nejenže je velmi zdravá, ale při správné úpravě je navíc opravdu chutná. Zkusíte třeba tyhle karbanátky?

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 ks kapusty
  • 1 lžička soli
  • 1 ks rohlíku
  • 70 ml mléka
  • 1/2 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 60 g strouhanky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky muškátového květu
  • 1 dl oleje
Článek

Postup

01.

Do velkého hrnce dejte vařit dostatek osolené vody. Menší hlávku kapusty zbavte ovadlých vnějších listů a zbytek nakrájejte na tenké proužky. Košťál vyhoďte. Pokrájenou zeleninu vložte do vroucí vody a uvařte doměkka, trvá to asi 25 až 30 minut. Pak ji sceďte a nechte okapat.

02.

Rohlík nebo housku rozkrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno. Oboje přidejte spolu se všemi zbylými ingrediencemi ke kapustě a vypracujte těsto. (Množství potřebné strouhanky se může od předepsaného trochu lišit.) Máte-li čas, nechte kapustovou hmotu klidně odležet do druhého dne, bude lépe držet pohromadě. Použít ho ale můžete hned.

03.

V pánvi rozehřejte nízkou vrstvu oleje. Z kapustového těsta tvořte v dlaních karbanátky a z obou stran je osmažte dozlatova. Nechte okapat na mřížce nebo papírové utěrce a podávejte s vařenými bramborami maštěnými máslem.

Nemáte rádi bezmasé recepty? Vyzkoušejte kapustové karbanátky s vepřovým masem.

Načítám