Článek
Postup
01.
Do velkého hrnce dejte vařit dostatek osolené vody. Menší hlávku kapusty zbavte ovadlých vnějších listů a zbytek nakrájejte na tenké proužky. Košťál vyhoďte. Pokrájenou zeleninu vložte do vroucí vody a uvařte doměkka, trvá to asi 25 až 30 minut. Pak ji sceďte a nechte okapat.
02.
Rohlík nebo housku rozkrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno. Oboje přidejte spolu se všemi zbylými ingrediencemi ke kapustě a vypracujte těsto. (Množství potřebné strouhanky se může od předepsaného trochu lišit.) Máte-li čas, nechte kapustovou hmotu klidně odležet do druhého dne, bude lépe držet pohromadě. Použít ho ale můžete hned.
DEJTE KAPUSTĚ ŠANCI. MÁ VÝJIMEČNOU CHUŤ A UNIVERZÁLNÍ POUŽITÍ
03.
V pánvi rozehřejte nízkou vrstvu oleje. Z kapustového těsta tvořte v dlaních karbanátky a z obou stran je osmažte dozlatova. Nechte okapat na mřížce nebo papírové utěrce a podávejte s vařenými bramborami maštěnými máslem.
Nemáte rádi bezmasé recepty? Vyzkoušejte kapustové karbanátky s vepřovým masem.